مدرک فنی و حرفه ای

مراحل اخذ مدرک فنی و حرفه ای در اموزشگاه تجدد:

گرفتن مدرک فنی حرفه ای برای کسانی که میخواهند کسب و کار مستقل خود را راه اندازی کرده یا به کشورهای دیگر مهاجرت کنند مناسب است.اما گرفتن مدرک بین المللی فنی و حرفه ای مراحلی دارد.سازمان فنی حرفه ای به عنوان یکی از فعال ترین مراکز مهارت آموزی در کشور با برگزاری دوره های آموزشی مختلف به شکل فشرده و کاربردی،تمام آنچه برای راه اندازی یک حرفه نیاز است در اختیار علاقمندان قرار میدهد.تمام کسانی که قصد گرفتن مدرک فنی حرفه ای را دارند باید در این دوره ها و آزمون آن شرکت کنند.

مدرک فنی حرفه ای چیست؟

منظور از مدرک فنی حرفه ای،گواهینامه ایست که سازمان فنی حرفه ای به شرکت کنندگان در دوره های مهارت آموزی این سازمان اعطا میکند.این مدرک با مدرکی که توسط دانشگاه های فنی حرفه ای به دانشجویان ارائه میشود متفاوت است.این مدرک،یکی از مدارکی است که برای مهاجرت و زندگی در یک کشور خارجی باید ترجمه رسمی کرد.ترجمه گواهی مهارت فنی حرفه ای برای کسب ویزاهای کاری یا شغلی اهمیت خاصی دارد.

چرا مدرک فنی حرفه ای به درد مهاجرت میخورد؟

سازمان فنی حرفه ای زیر نظر وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی فعالیت میکند و توانسته به عنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان جهانی کار در ایران فعالیت کند.این بدان معناست  که مدرک فنی حرفه ای در داخل و هم در خارج از ایران اعتبار بالایی دارد.دارندگان این مدرک میتوانند در 187 کشور عضو سازمان جهانی کار،مشغول شوند.گرفتن مدرک بین المللی فنی حرفه ای به خصوص برای کسانی که به دنبال مهاجرت هستند مناسب است.این مدرک امتیازات زیادی دارد ودر مدت زمان کوتاهی صادر میشود.

مراحل دریافت مدرک فنی حرفه ای

مراحل ثبت نام و دریافت مدرک فنی حرفه ای عبارت است از:

1.انتخاب رشته مورد نظر

با توجه به  طیف وسیعی از رشته ها را ارائه شده سازمان فنی حرفه ای که قالب اصلی آنها برپایه مهارت های عملی است.علاقمندان با مراجعه به سایت فنی حرفه ای یا سایت آموزشگاه های وابسته به فنی حرفه ای میتوانند رشته مورد علاقه خود را پیدا کنند.

2.ثبت نام در آموزشگاه معتبر

در این مرحله،افراد میتوانند بدون شرکت در کلاس های آموزشی مستقیما برای شرکت در آزمون اقدام کنند.برای اینکار باید به سایت سازمان فنی حرفه ای مراجعه کرده در آزمون ثبت نام کنند.اما اگر بخواهند نکات تئوری و عملی مربوط به رشته مورد نظر را فراگیرند باید در یک آموزشگاه معتبر وابسته به فنی حرفه ای ثبت نام کنند.

برخی از مدارک موزد نیاز:

عکس پرسنلی 3 در 4 اسکن شده

مدارک تحصیلی

اسکن شناسنامه

شماره تلفن ثابت و همراه

آدرس و کد پستی

وضعیت نظام وظیفه(آقایان)

3.گذراندن دوره های آموزشی تئوری و عملی

بعد از ثبت نام،نوبت به گذراندن دوره های تئوری و عملی،با توجه به رشته انتخاب شده است که بین 3 هفته تا 3 ماه متغیر است.

4.شرکت در آزمون فنی حرفه ای

پس از گذراندن دوره های آموزشی،افراد باید در آزمون فنی حرفه ای شرکت کنند.فقط شرکت در این آزمون منجر به دریافت مدرک فنی حرفه ای خواهد شد.

5.دریافت مدرک فنی حرفه ای

بطور کلی بین 3 تا 6 ماه زمان میبرد تا مدرک بین المللی فنی حرفه ای صادر شود.

آیا گرفتن مدرک فنی حرفه ای بدون کلاس امکان پذیر است؟

بله.کسانی که مهارت های تئوری و عملی لازم در رشته مورد نظر خود را دارند،بصورت مستقیم میتوانند در آزمون های فنی حرفه ای شرکت کنند.

تمدید مدرک فنی حرفه ای

مدارک فنی حرفه ای تاریخ انقضا دارند و باید هر چند سال یکبار تمدید شوند که این مدت معمولا 5 سال است.

مزایا و اهمیت مدرک فنی حرفه ای در بازار کار

 1. افزایش اعتبار و اعتماد کارفرمایان

2.بیشتر شدن فرصت های شغلی

3. بالا رفتن حقوق و دستمزد

4. توانایی ارائه خدمات حرفه ای بهتر

5. رشد حرفه ای و پیشرفت در حرفه

گواهینامه فنی حرفه ای یکی از ابزارهای مهم در حرفه افراد است که میتواند باعث اعتبار،فرصت های شغلیبیشتر،درآمد بالاتر و رشد حرفه ای شود.

کارت مهارت

سازمان فنی حرفه ای متولی صدور کارت های مهارت در کشور است.به منظور ایجاد و افزایش تخصص،کسب توانایی و مهارت شغلی در احراز شغل رکن اصلی فعالیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور،آموزش های علمی،عملی و کاربردی است که منجر به دریافت گواهینامه مهارت میشود.سازمان فنی حرفه ای کشور مهم ترین کانون کاربردی و مهارتی کشور است و به عضویت رسمی سازمان جهانی آموزش های مهارتی درآمده است

مزایای استفاده از گواهینامه و مدرک سازمان آموزش فنی حرفه ای

جذب بهتر و سریع تر در بازار کار داخل و خارج جایگزین مدارک دانشگاهی به عنوان مدرک معادل

امکان تدریس در آموزشگاه های آزاد فنی حرفه ای

دریافت کارت مربیگری

 ادامه تحصیل در مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها

امکان ادامه تحصیل برای دیپلم ردی ها جهت اخذ دیپلم رسمی فنی آموزش و پرورش

بیمه تامین اجتماعی حرفه های شاغلین صنایع قالی بافی،صنایع دستی و ساختمان

  استفاده از تسهیلات وام خوداشتغالی

کسب وام مشاغل خانگی

دریافت پروانه کسب در مشاغل مرتبط الزامی است

استفاده از گواهینامه فنی حرفه ای به جهت مهاجرت و اعزام نیرو به خارج از کشور

بهرمندی از مدرک فنی حرفه ای جهت صدور ویزا

آیا از طریق مدرک فنی حرفه ای میشود وام گرفت؟

بله.مبلغ وام هایی که از طریق مدرک فنی حرفه ای به افراد تعلق میگیرد با توجه به نوع کسب و کار راه اندازی شده متفاوت میباشد. انواع کسب و کارهای معرفی شده برای گرفتن وام با مدرک فنی حرفه ای به شرح زیر میباشد:

کسب و کارهای خانگی

خوداشتغالی

کارفرمایی

کارآفرینی

آیا دارندگان مدرک فنی حرفه ای میتوانند از این طریق بیمه تامین اجتماعی دریافت کنند؟

بعضی از مشاغل مانند کارگران شاغل در کارهای ساختمانی اعم از ایجاد یا توسعه ساختمان،تجدید بنا،تعمیرات اساسی و یا تخریب مربوط به ساختمان بر اساس قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی و به تدریج با نام نویسی نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه میشوند.