مدرک مربیگری

آموزش مربیگری آموزشگاه فنی حرفه ای شامل بکارگیری روش ها و فنون تدریس یا پداگوژی،بررسی و بکارگیری اهداف آموزش های فنی حرفه ای،برنامه ریزی آموزشی،تهیه و تنظیم طرح درس،بکارگیری وسایل کمک آموزشی،اجرای دوره های آموزشی،سنجش و ارزیابی می باشد.داوطلبان میتوانند پس از گذراندن دوره آموزش پداگوژی و قبولی در آزمون مربیگری یا همان پداگوژی اقدام به اخذ کارت مربیگری آموزشگاه نموده و بعنوان مربی و مدرس آموزشگاه های فنی و حرفه ای فعالیت نمایند

مربیگری آموزشگاه فنی حرفه ای چیست؟

مربیگری آموزشگاه فنی حرفه ای شامل بکارگیری روش ها و فنون تدریس یا پداگوژی،بررسی و بکارگیری اهداف آموزش های فنی حرفه ای،برنامه ریزی آموزشی،تهیه و تنظیم طرح درس،بکارگیری وسایل کمک آموزشی،اجرای دوره های آموزشی،سنجش و ارزیابی میباشد.

پداگوژی چیست؟

واژه پداگوژی در اصل یک لغت لاتین است و در معنا به روشها و مقدماتی اطلاق میگردد که برای تعلیم و تربیت خردسالان مورد استفاده قرار میگیرد.لیکن در حال حاضر هنگامی که عبارت فوق مورد استفاده قرار میگیرد،مراد و مقصود روشهای آموزش و تربیت مربی به معنای عام آن میباشد.

استاندارد آموزش شایستگی روش ها و فنون تدریس (پداگوژِی) برای آموزش مهارت روش و فنون تدریس،ارزشیابی و ارزیابی کارآموزان و دوره آموزشی و همچنین آیین کلاس داری و آموزش و یادگیری طراحی و تدوین گردیده است.

دوره آموزش پداگوژی به معرفی اصول و فنون تدریس،انواع سبک های یادگیری در افراد،اندازه گیری میزان پیشرفت تحصیلی هنرجویان،درک مفاهیم آموزشی و پرورشی،روش طراحی طرح درس،نحوه برقراری ارتباط در کلاس،تدوین سرفصل های آموزشی یک دوره آموزشی،برنامه ریزی برای اجرای یک استاندارد آموزشی به مربیان،مدرسان و اساتید میپردازد.

اخذ کارت مربیگری آموزشگاه

طبق دستورالعمل سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور،گذراندن دوره مربیگری آموزشگاه جهت دریافت کارت مربیگری و تدریس در آموزشگاه های فنی حرفه ای الزامیست.

علاقمندان شغل مربیگری و تدریس،پس از گذراندن دوره آموزشی پداگوژی و قبولی در آزمون مربیگری یا همان پداگوژی میتوانند اقدام به اخذ کارت مربیگری آموزشگاه مرتبط با تحصیلات و تخصص خود نموده و بعنوان مربی و مدرس آموزشگاه های فنی حرفه ای فعالیت نمایند.

متقاضیان دریافت کارت مربیگری (ابلاغ مربیگری) فنی حرفه ای و یا تمدید کارت مربیگری در همه رشته ها و حرفه ها که علاقمند به تدریس و مربیگری هستند،باید دوره پداگوژی عمومی را بگذرانند.

گواهینامه مهارت پداگوژی عمومی(مربیگری) راسا توسط سازمان آموزشی فنی و حرفه ای کل کشور صادر میشود و از اعتبار بالایی برخوردار است

آیا مدرک پداگوژی معتبر است؟

مدرک پداگوژی عمومی یا مربیگری فنی و حرفه ای قابل ترجمه رسمی با مهر وزارت خارجه و دادگستری میباشد.بنابراین اعتبار یک مدرک بیت المللی را دارد.

مراحل اخذ کارت مربیگری فنی حرفه ای

  1. ثبت نام در دوره آموزش پداگوژِی عمومی
  2. تهیه کتاب آموزش مهارت پداگوژی عمومی
  3. اجرای آموزش پداگوژی عمومی و ارائه جزوات
  4. شرکت در آزمون عملی مربیگری (بصورت تحویل پروژه و پرسش و پاسخ از مباحث درسی) پس از قبولی در آزمون کتبی
  5. درج نمره و صدور گواهینامه مهارت پداگوژی عمومی
  6. ارائه مدارک و اخذ کارت مربیگری آموزشگاه

شرایط متقاضیان کارت مربیگری آموزشگاه

طبق آیین نامه سازمان آموزش فنی حرفه ای،مربی آموزشگاه به پیشنهاد موسس آموزشگاه انتخاب و با صدور ابلاغ از سوی هیات نظارت استان در آموزشگاه مورد نظر منصوب میشود.

متقاضی کارت مربیگری آموزشگاه باید دارای حداقل سن 18 سال باشد

 سلامت کامل جسمی و ذهنی

 تحصیلات حداقل دیپلم

 گواهینامه مهارت در حرفه مورد تقاضا جهت تدریس

 تحصیلات مرتبط با رشته مورد نظر جهت تدریس

ارائه مدرک کارشناسی یا مدرک کاردانی کلیه رشته ها از دانشگاهها،موسسات آموزش عالی مورد تایید وزارت علوم

گواهی عدم سو پیشینه کیفری و گواهی عدم اعتیاد (پس از موفقیت در آزمون)

 کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان

معرفی نامه از آموزشگاه مربوطه

شیوه ارزشیابی آزمون پداگوژی عمومی

 آزمون کتبی  25%

و عملی  65%

اخلاق حرفه ای  10%